24.11.2012 hon bažantnice Ploužnice

A tradiční kolotoč honů v bažantnici jede na plné obrátky. A letos i nás velice “ semlel „.Mohli by jsme zde být pořád. 🙂 Mě i chlupáčům by se to líbilo, ale co na to řekne můj zaměstnavatel? Zatím mlčí a toleruje mi nepřítomnost v zaměstnání a já doufám, že mu to vydrží až do konce ledna 2013. 🙂

Dnes jsme vyrazily společně s Alenkou Sedláčkovou a Caminou a Kaťou Berkovou a její MMO Alfou ze Žirecké podstráně. Líbí se mi věta, kterou nedávno vyslovila Alenka o Camíně. “ Camína se nám v bažantnici natolik zdokonalila, že v běhu mi  hází bažanty pod nohy ze dvou metrů a v očích má jen zakousnout, zakousnout a zakousnout a to je velká švanda. “ :-). Ano, pro nezasvěcené 🙂 bažantnice kazí 🙂 ale nedopřejte jí těm chlupáčům, když je to tak baví a někteří, jako Caisa, se pro bažantnici narodili :-).

A dnes bylo opravdu parádně. Sice nám počasí nadělilo zataženo, ale ve společnosti takových vůdců a vůdkyň to byla dneska paráda :-).

A tak Caisa slídila, hledala, stopovala a aportovala a hlavně se snažila být rychlejší než pointr. A to snad ani nejde. Caisa to v některých situacích dokázala a byla paráda se dívat na práci pejsků. S jakou chutí a takovou tou “ nadržeností pro lov “ pracují. Kynolog mě pochopí co tím chci říci. :-).

A zda se dnešek povedl můžete posoudit na fotografiích. Bažantíci jsou jak vymalovaní a zimní šat jim velice sluší. Září jak sluníčka a medíček.

Příspěvek byl publikován v rubrice Myslivecké akce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.